Sikbang Maru transforms a greenhouse designed for plants into a versatile space for people, offering diverse experiences by manipulating environmental conditions.

Inside the pavilion, Sikbang Maru integrates four unique zones within the six connected bays. The hall, spanning two bays, features a white shade mesh, creating an inviting shaded area. In the center, a single bay houses the greenhouse, with an eight-meter-long linear garden enclosed in translucent film. The adjacent bay hosts a meditation space enclosed in a blackout burgundy-colored waterproof tarp, offering a tranquil escape from Seoul’s bustling streets. Finally, the entrance lobby, spanning two bays, is wrapped in insulated yet light-transmitting fabric, extending a warm
welcome to visitors.

Sikbang Maru introduces an affordable, accessible, and versatile system that highlights architecture’s role in controlling and enhancing our environment. Most importantly, it provides an inclusive public space capable of offering unique experiences through varied atmospheric environments.


Status: Built, 2023
Location: Seoul, Korea
Client: City of Seoul
Photo Credit: Jang Mi
Seoul Maru Public Intervention 
Winning Entry 

featured: divisare, c3, archdaily, luxury m, interiors magazine, monthly design, bob, and more